You are here

Pregled kavlja/držala

PREGLED KLJUČNIH SESTAVNIH DELOV MOSTNEGA ŽERJAVA ZA ZNAKE UTRUJENOSTI MATERIALA

Spodnji nosilni sestav žerjava je sestavljen iz številnih ključnih sestavnih delov, ki so med vsakim ciklom dvigovanja izpostavljeni obremenitvam. Čeprav lahko do okvare kavlja pride zaradi preobremenitve ali napačne mehanske uporabe kavlja, pa se kavlji najpogosteje okvarijo zaradi celokupne obrabe. Te okvare se običajno prikažejo kot razpoka zaradi obrabe v držalu kavlja. Držalo kavlja, ki prenese obremenitev na škripčevje, v strukturi bloka podpirajo vrtljiv ležaj in drugi mehanski deli, ki niso vidni brez razstavljanja.

V primeru okvare zaradi obrabe morda ne boste prejeli predhodnega opozorila. Okvara zaradi obrabe je odvisna od ravni obremenitve in števila ciklov dvigovanja. Uporaba v zahtevnih pogojih, spremembe v uporabi, preobremenitve, stara oprema in uporaba obešal so dejavniki, ki lahko prispevajo k skupni obrabi.

Nedestruktivno preskušanje za preglede kavlja žerjava

Konecranes poleg vizualnega pregleda in meritev, ki se običajno opravijo med pregledom kavlja, uporablja tudi različne dokazano nedestruktivne tehnike preskušanja, na primer barvne penetrante, magnetne delce in magnetno gumo. In kar je najpomembnejše, spodnji del kavlja se popolnoma razstavi. Nato se pregledajo ključni deli in držalo kavlja, kjer je največ okvar zaradi obrabe.