You are here

Magnetni pregled vrvi RopeQ™

VARNOST JEKLENE VRVI

V času uporabe jeklene vrvi so žice, prameni in osrednji del, ki sestavljajo jekleno vrv, podvrženi napenjanju, upogibanju in drgnjenju. Če se pretrga preveč žic oz. se poškoduje jedro, moč in varnost vrvi nista več popolni.

Med običajnim pregledom se lahko vizualno pregledajo le zunanje žice in prameni jeklene vrvi. Tehnologija Konecranes RopeQ™ in nedestruktivna metoda preskušanja analizirata stanje notranjih žic, pramenov in jedra jeklene vrvi, ki običajno niso vidni.

PREGLED JEKLENE VRVI ROPEQ

RopeQ se priporoča za vse jeklene vrvi in je predvsem uporabna pri procesnih žerjavih, ki se uporabljajo neprekinjeno, žerjavih, ki se uporabljajo le občasno, vrveh, ki jih je težko vizualno pregledati, in pregledih po nesreči.

Pregled jekleni vrvi lahko pomaga izboljšati varnost, saj odkrije okvare, ki sicer niso vidne. Z optimiziranjem intervalov zamenjave jekleni vrvi v procesnih komponentah in drugi ključni opremi lahko zmanjšate čas izpada delovanja in stroške vzdrževanja. V nekaterih primerih se povsem skladne in varne vrvi zamenjajo zaradi pomanjkanja točnih in popolnih podatkov o stanju vrvi.