You are here

Geometrična analiza žerjava CraneQ™

PODROBEN PREGLED GEOMETRIJE MOSTNEGA ŽERJAVA

Ali je pri žerjavih prišlo do prezgodnje obrabe kolesa ali tira oz. okvar strukturnih delov ali pogona? Vse to je pogosta posledica napačne geometrije žerjava. Ali so se upravljavci žerjava pritožili nad nenavadnimi zvoki ali nepravilno postavitvijo žerjava? Geometrična analiza žerjava CraneQ vam pomaga poiskati glavni vzrok teh simptomov, s čimer se lahko izognete večjim težavam in dragemu izpadu delovanja.

Z analizo CraneQ preverimo geometrijo žerjava, pri čemer morajo biti čelni nosilci vzporedni in pravokotni na nosilec mostu, da se žerjav pravilno pomika po tirih. Poleg tega se preveri tudi geometrija samih čelnih nosilcev ter poravnava koles v čelnih nosilcih. Na koncu se izmeri še ukrivljenost nosilcev za žerjav.

CraneQ temelji na naprednih in tradicionalnih merilnih metodah. Naši usposobljeni tehniki z lastno programsko opremo izvedejo izjemno natančno geometrično analizo žerjava. Poleg rezultatov analize z vami delimo tudi naše znanje in vam pomagamo načrtovati korektivne ukrepe.

CraneQ zagotavlja

• natančne meritve poravnave koles in čelnih nosilcev;
• potrditev geometrije žerjava in njegovih premičnih delov;
• analizo ukrivljenosti nosilcev žerjava;
• natančne rezultate s podrobnejšo analizo kot je na voljo drugje;
• priporočila za poravnavo koles in popravek geometrije žerjava.