You are here

Posodobitve upravljanja

Morda želite povečati hitrost in zmogljivost dvigovanja, izboljšati ergonomijo in udobje za upravljavca ali uporabiti nove varnostne funkcije in možnosti postavitve. Izberete lahko med različnimi nadgradnjami zmogljivosti in upravljanja.

MOTORJI

Motorji z dolgo življenjsko dobo, ki se napajajo z enosmernim in dvosmernim tokom, so zasnovani in izdelani za zahtevna okolja in težko uporabo. Na voljo je veliko možnosti, tudi elektromotorji z izmeničnim tokom, zunanji motorji s prisilnim hlajenjem in rezkalni motorji z enosmernim tokom.

NADGRADNJA KRMILNEGA SISTEMA

Če vaš mostni žerjav uporablja starejši krmilni sistem, ga nadgradite na sodobno tehnologijo in naprednejše sisteme za boljšo ergonomijo in nadzor tovora.

ERGONOMSKA KABINA UPRAVLJAVCA IN SEDEŽ

Nagrajene kabine za upravljavca podjetja Konecranes ponujajo zaprt, izoliran in klimatiziran delovni prostor z največjo vidljivostjo. Sedež vrhunske kakovosti pa upravljavcu zagotavlja največje udobje.

GONILNIKI ZA MOST

Gonilnike lahko nadgradite z zmogljivimi menjalniki, pritrjenimi na podlago. Uporabite lahko tudi reduktorje motorja, montirane na gred.

ELEKTRIČNO NAPAJANJE: VERIŽNI SISTEM ALI NAPAJALNA VERIGA

Verižni sistemi skrbijo za večjo varnost in nadomeščajo odprte prevodnike in odjemnike toka, ki se hitro obrabijo. Napajalna veriga je nadomestna rešitev, ki ščiti električne in krmilne kable pred mehansko obrabo in zmanjša nevarnost zunanjih poškodb.

RADIJSKO KRMILJENJE

Krmiljenje s tal omogoča upravljavcu, da ima dober pregled nad tovorom na kavlju in lahko po potrebi osebno posreduje. Krmilnim elementom je mogoče posredovati sprotne podatke o tovoru.

ZGORNJA OMEJITVENA STIKALA

Zagotovite zaščito z zgornjo omejitvijo in preprečite, da bi nosilec poškodoval boben in kabel.

PRIHRANITE ENERGIJO. DODAJTE MOČ.

Pri regenerativnem zaviranju je električna energija poslana nazaj v električno omrežje med vsakim premikanjem navzdol ali upočasnjenem premikanju in je upori ne odvedejo. Več energije kot se vrne v omrežje, manj jo je treba proizvesti, kar pomeni večji prihranek.

PAMETNE FUNKCIJE

Žerjavi podjetja Konecranes so na voljo s programskimi pametnimi funkcijami, ki izboljšajo varnost in storilnost. Med pametne funkcije, ki so na voljo, spadajo nadzor nihanja, preprečevanje udarcev tovora, preprečevanje ohlapne vrvi, sinhronizacija dvigovanja, koračno krmiljenje, mikrohitrost, večji razpon hitrosti, ciljna postavitev, končna postavitev, omejitve delovnega območja in zaščitena območja. Žerjav lahko nadgradite z dodatnimi pametnimi funkcijami, ko se zahteve spremenijo.

TEHNOLOGIJA AVTOMATIZACIJE

Avtomatizirane funkcije izboljšajo učinkovitost in natančnost ter omogočajo upravljavcem žerjavov, da se bolj osredotočijo na delovno okolje, kar zagotavlja varnejše in produktivnejše upravljanje. Podjetje Konecranes je izdelalo posebne povsem avtomatizirane žerjave, med katere spadajo koksni žerjavi s premičnimi dozirnimi lijaki, ki prenašajo koks v tirna vozila, in avtomatizirani žerjavi za skladišča papirja, ki bistveno povečajo zmogljivost skladišč.

ODDALJENO SPREMLJANJE

Oddaljeno spremljanje TRUCONNECT® zagotavlja podatke o uporabi, ki vam omogočajo optimizacijo ukrepov za vzdrževanje in pregled nad skladnostjo s predpisi za vzdrževanje in uporabo. S podatki lahko brez težav načrtujete delo in sprejemate odločitve v zvezi z naložbami v vzdrževanje in storilnostjo. Dodajte VARNOSTNA OPOZORILA, tako da vam žerjav pošlje e-poštno ali besedilno sporočilo, če pride do poskusa preobremenitve ali drugega dogodka v zvezi z varnostjo.