You are here

Pametne funkcije za mostne žerjave

Preizkušene tehnologije in uporabe

Te tehnologije smo razvili v resničnih pogojih kot odgovor na izzive obratovanja, s katerimi se vsak dan srečujejo upravljavci žerjavov po celem svetu. Vse pametne funkcije lahko uporabite na starih in novih žerjavih.

Tehnologije za postavitev in nadzor tovora za varnost upravljavca žerjava ter večjo storilnost in učinkovitost

Naše pametne funkcije za nadzor tovora so zasnovane tako, da izboljšajo varnost upravljavca žerjava in povečajo storilnost, saj enakomerno in nadzorovano premikanje žerjava omogoča lažje upravljanje. Konecranes ponuja te pametne funkcije za nadzor tovora:

NADZOR NIHANJA je namenjen samodejnemu omejevanju nihanja tovora, saj nadzoruje pospeševanje in zaviranje za most in voziček. Ta pametna funkcija vam omogoča natančno postavitev tovora in zmanjša število ciklov nalaganja.

KORAČNO KRMILJENJE omogoča zelo natančno premikanje tovora po korakih, ko se približujete cilju. Funkcijo lahko aktivirate za dvigovanje in premikanje. Korake lahko nastavite vnaprej, in sicer od 2 do 100 mm.

MIKROHITROST omogoča zelo počasno premikanje za boljši nadzor tovora. Funkcijo lahko aktivirate za vsa premikanja in pri tem večje premike s krmilno palico spremenite v počasne in natančne premike tovora.

PREPREČEVANJE UDARCEV TOVORA omogoča gladko pobiranje tovora. Gonilnik dvigala nadzoruje tovor. Če je tovor pobran sunkovito, se hitrost dvigovanja samodejno zmanjša, dokler ni tovor dvignjen. S tem preprečite udarce tovora in žerjava ter zmanjšate obrabo jeklene konstrukcije in mehanskih delov žerjava.

PREPREČEVANJE OHLAPNE VRVI je pomembna funkcija za varnost in storilnost, ko se uporabljajo dvižne naprave, kot so dvižni nosilci. Ko se tovor spusti, gonilnik dvigala zazna, kdaj se tovor dotakne tal in zaustavi premikanje. Vrvi dvigala se ne zrahljajo in ne spolzijo iz škripčevja, dvižna naprava pa se ne prevrne.

Ko dvigate tovor z dvema kavljema hkrati, SINHRONIZACIJA DVIGOVANJA nadzoruje in upravlja oba kavlja, tako da imata enako hitrost, tudi če je obremenitev med dvigali neenakomerna.

Če obremenitev tovora ne doseže največje dopustne obremenitve, VEČJI RAZPON HITROSTI omogoča hitrejše dvigovanje in spuščanje. Razpon hitrosti dvigovanja, ki je na voljo, se poveča z nazivne hitrosti. Ta pametna funkcija zmanjša število ciklov nalaganja in čakalno dobo.

Napredno postavljanje tovora in nadzor območja za največjo storilnost in učinkovitost

Funkciji postavljanja in nadzora območja pomagata upravljavcu žerjava, da postavi tovor bolj učinkovito in natančno, poleg tega pa prilagodi delovno območje žerjava fizični postavitvi vaše proizvodne linije.

CILJNA POSTAVITEV omogoča do 120 vnaprej nastavljenih ciljnih položajev in osem izhodiščnih položajev. Upravljavec izbere naslov ciljnega položaja tovora in pritisne gumb za ciljno postavitev. Dokler je gumb pritisnjen, se žerjav pomika proti izbranemu ciljnemu položaju. Dvigalo lahko samodejno dvigne tovor na določeno višino premikanja. Ko tovor doseže ciljni položaj, ga dvigalo samodejno spusti na vnaprej določeno višino.

KONČNA POSTAVITEV je namenjena pospeševanju končne postavitve tovora na koordinati X in Y. Ta funkcija je uporabna predvsem pri delovnih ciklih z nepremičnimi stroji ali strukturami, ko mora upravljavec tovor večkrat postaviti na ista mesta. Upravljavec lahko določi največ 16 končnih položajev. Ko je tovor premaknjen v okvir postavitve v bližini cilja in je gumb za končno postavitev pritisnjen, žerjav premakne tovor na sredino okvirja. Nato upravljavec ročno spusti tovor.

OMEJITVE DELOVNEGA OBMOČJA so nekakšne začasne navidezne pregrade, pri katerih se žerjav samodejno zaustavi. Upravljavec žerjava lahko nastavi omejitev za premikanje vozička, mosta ali dvigala in tako ustvari navidezno pregrado v navpični in vodoravni smeri. V skladu s trenutnim opravilom je mogoče določiti več omejitev delovnega območja za žerjav – na primer za zagotavljanje varnosti ljudi na začasno postavljeni poti ali pri nakladanju tovornjaka.

ZAŠČITENA OBMOČJA so območja, v katerih je krmiljenje žerjava prepovedano in ki jih upravljavec žerjava ne more preglasiti ali prilagoditi. Določite lahko največ 16 pravokotnih zaščitenih območij in tako zaščitite dragocene proizvodne stroje ali obremenjena delovna območja pred morebitnimi napakami upravljanja.

Pišite nam in preverite, katere pametne funkcije so primerne za vaš obstoječ ali nov žerjav.