Korektivno vzdrževanje in rekonstrukcije

Korektivno vzdrževanje se izvede po tem, ko je zaznana napaka. S tem želimo vaš žerjav obnoviti tako, da bo ponovno lahko opravljal svojo funkcijo. Pravočasno popravilo zaznanih okvar zmanjša verjetnost zasilnih servisnih posegov zaradi okvar. To področje pogosto urejajo predpisi.

Z rekonstrukcijami lahko preprosto in ugodno obstoječim mostnim žerjavom dodate najnovejše funkcije in tehnologije. Običajne rekonstrukcije vključujejo zamenjavo dvigala in sestavnega dela, kontrolo spreminjanja hitrosti, sistema oddaljenega radijskega nadzora in luči LED. Rekonstrukcije v primerjavi s postopkom posodabljanja običajno zahtevajo manj predhodnega načrtovanja in krajši čas nedelovanja opreme.

corrective_maintenance_and_retrofits.jpg

Načrtovana popravila žerjava

Popravilo znanih napak poveča varnost in je stroškovno učinkovito. Okvare sestavnih delov, ki jih strokovnjaki odkrijejo med pregledom ali preventivnim vzdrževanjem, se zabeležijo, o korektivnih dejanjih pa se nato posvetujejo z vami. V zvezi s popravilom žerjava in dvigala se dogovorimo za termin glede na vaš urnik proizvodnje, da je čas izpada delovanja opreme minimalen.

V času okvare se za nujna popravila lahko obrnete na nas.

planned_crane_repairs.png

Zamenjava dvigala

Se je življenjska doba vašega dvigala iztekla? Dvigala ne morete uporabljati večno, ne glede na to, kako natančno ga vzdržujete.

Dvigala Konecranes CXT® je mogoče rekonstruirati in namestiti na večino žerjavov. Naši vnaprej zasnovani nastavki za rekonstrukcijo dvigala so oblikovani tako, da omogočajo enostavno namestitev ter minimalne motnje dela.

hoist_replacement_8_20.png

Zamenjava sestavnih delov žerjava

Poleg dvigal je mogoče zamenjati ali rekonstruirati tudi številne druge sestavne dele:

• pogonsko napravo, čelne nosilce, kolesa, pogone itn.;
• lestve, platforme in druge elemente za dostop do žerjava;
• varnostno opremo, kot so vrvi za privezovanje in omejitvena stikala;
• motorje gonil in dvigal.

crane_component_replacement_8_20.png

Nadgradnja nadzora

Z različnimi rekonstrukcijami lahko izboljšate način napajanja in upravljanja žerjava.

Nadzor tovora: nadzor hitrosti brez posameznih korakov, sisteme za izogibanje trku in druge tehnologije je pogosto mogoče dodati ali nadgraditi na najnovejšo tehnologijo.

Radii: pri uporabi visečih krmilnikov se mora upravljavec premikati skupaj z žerjavom. Z radijskim nadzorom pa lahko upravljavec izbere mesto, s katerega ima najboljši pregled nad tovorom.

Prevodni sistemi: družba Konecranes ponuja prevodne sisteme, vključno z verižnimi sistemi, napajalno verigo in sistemi z drogom prevodnika, s katerimi izboljša varnost in zmanjša stroške obratovanja.

power_and_control_upgrades.png

Pametne funkcije

Vašemu mostnemu žerjavu lahko dodamo skupino pametnih funkcij, tako da boste imeli v proizvodnem procesu pri ravnanju z materialom več nadzora.

Nadzor nihanja je namenjen samodejnemu omejevanju nihanja tovora, saj nadzoruje pospeševanje in zaviranje za most in voziček.

Preprečevanje udarcev tovora omogoča gladko nadzorovanje tovora. Če želite tovor pobrati preveč sunkovito, se hitrost dvigovanja samodejno in nemudoma prilagodi.

Zaščitena območja so območja, v katerih je krmiljenje žerjava prepovedano in za katere upravljavec žerjava ne more prevzeti krmiljenja ali jih prilagoditi.

smart_features_8_20.png

Rekonstrukcija luči LED za žerjave

Običajne kovinsko-halogenidne ali halogenske žarnice imajo kratko življenjsko dobo in se lahko zaradi vibracij poškodujejo, kar poveča stroške in zmanjša učinkovitost delovanja. Če izvedete rekonstrukcijo osvetlitve z lučmi LED, zagotovite precej daljšo življenjsko dobo luči, pri čemer bodo manj nagnjene k težavam, ki nastanejo zaradi vibracij.

Običajna osvetlitev lahko znaša od 50 do 90 % električne energije, ki jo porabi celoten žerjav. Stroški osvetlitve so zato precejšen del stroškov delovanja žerjava. Luči LED zagotavljajo enako osvetljenost delovnega območja kot običajne luči, a porabijo skoraj dve tretjini manj energije.

ledlighting.jpg

Vzpostavite povezavo z vsemi svojimi žerjavi

Povezavo oddaljene storitve je mogoče namestiti kot del rekonstrukcije na vaš obstoječi industrijski žerjav. Tako pridobite dostop do oddaljene storitve TRUCONNECT®. Ta rekonstrukcija vam omogoča, da v napravo, ki jo izberete, prejemate podrobne podatke o žerjavih. Storitev TRUCONNECT analizira in zbira podatke o vseh vaših žerjavih in jih pretvori v dragocene informacije, tako da lahko svoje žerjave učinkovito spremljate prek najnovejše tehnologije.

get_connected_to_your_crane_fleet.png