You are here

AirBalancer ATB

Varnejše in preprostejše dvigovanje s kompenzacijo teže tovora

AirBalancer ATB proizvajalca Konecranes omogoča dvigovanje do 350 kg in uporablja enoto s plavajočim tovorom, edini vir energije pa je zračni tlak. Kompenzacija teže tovora omogoča dvigovanje različno težkih tovorov z enako hitrostjo in predvidljivim upravljanjem navzgor/navzdol. AirBalancer ATB je tako odlična rešitev za hitro izvajanje postopka prijemanja in postavitve.

ATB je izvrsten tudi za natančno postavitev tovorov naprimer pri montažnih linijah. Na voljo je s funkcijo samodejnega uravnoteženja tovora, ki omogoča dvig enote z roko v načinu ničelne težnosti do 70 kg. Za upravljavca je tovor na napravi AirBalancer ATB domala brez teže. 

Izboljšana produktivnost s krajšimi časi ciklov

AirBalancer ATB proizvajalca Konecranes je odličen za postopke montaže, popravila in naloge industrijske produkcije v številnih industrijah, vključno s proizvodnjo in avtomobilsko industrijo. Natančnost se zagotavlja s stalnim trirazsežnostnim premikanjem in preprečevanjem naglih gibov, zato je AirBalancer primeren zlasti za dvigovanje občutljivih predmetov.

Namesto električne energije AirBalancer uporablja tehnologijo pnevmatskega krmiljenja, kar pomeni varnejše upravljanje in gospodarnejše vzdrževanje.

Ergonomsko delo z izdelki

Vsak AirBalancer ATB je opremljen z varnostno zavoro, ki zaustavi vrv, če je premikanje navzgor prehitro. Ob nenadzorovanem premikanju ta funkcija omogoča hitro in preprosto ponastavitev zavore.

AirBalancer ATB je zasnovan tako, da krepi naravno gibanje upravljavca pri dvigovanju. Izberite krmiljenje navzgor/navzdol, uravnoteženje ali kombinacijo obeh. Oprema za uravnoteženje tovora na zrak je združljiva s številnimi drugimi sistemi žerjavov, med drugim z žerjavi Konecranes XA in XM za delovne postaje ter z našimi konzolnimi žerjavi.

Za več informacij stopite v stik z nami.

Customer stories

Podjetje Konecranes je dobavilo in montiralo obsežne rešitve sistemov za dvigovanje in žerjavnih sistemov v novem najpomembnejšem centru za proizvodnjo motorjev (Engine Manufacturing Centre) podjetja Jaguar Land Rover.
Jaguar Land Rover – Wolverhampton, Anglija
Content bottom